Kategorier
T-shirt

Bra med miljövänlig t-shirt

eco-friendly t-shirtNär du skapar en t-shirt i marknadsföringssyfte kommer det att vara viktigt att känna till var den kommer ifrån, samt även att den är så miljövänlig som möjligt. Idag är konsumenten mycket medveten och uppmärksam på allt som gäller att värna om naturen samt andra människor rättigheter. Detta kommer att betyda att du som bär en t-shirt i syfte att marknadsföra företaget måste ha koll på olika saker gällande detta. Här finns det då olika faktorer som kommer att påverka hur bra det går och hur populär du kommer att bli.

Det första som det handlar om är naturligtvis att se till materialet i din t-shirt. Här finns det då något som kallas för fairtrade bomull, vilket då är det material som har framställts på naturligt sätt även vid tillverkningen. Vid användandet av en sådan t-shirt för dina reklamprodukter, kommer det kanske att bli svårt för dig att få kunden att se detta men det finns knep för det. Det är också viktigt att se till att du väljer en t-shirt som kommer från en fabrik i ett land där det inte använts barn- eller slavarbete för att skapa den marknadsföringsprodukt du vill. Kommer detta fram kan det leda till motsatt effekt istället och hela effekten blir negativ.

Nu är det som sagt redan skrivet att det är svårt att visa kunden att du verkligen har en produkt som är miljövänlig och tillverkad av människor med anställningsavtal. Detta är dock något du kan införliva i din miljöpolicy på din hemsida och allt annat material som informerar om detta. För dig som vill är det även möjligt att lägga detta som ett budskap i ditt tryck på själva t-shirten. I det fallet kommer alla att kunna se det och därför få ett större förtroende för dig och ditt företag. Knepen är många men alla har inte kunskapen.